Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: W obronie praw lokatorów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Wolny Rynek (celowo wielkimi literami)

Na straży wszelkich praw najlepiej stoi Wolny Rynek.
Jakim trzeba być natrętem żeby mieszkać w mieszkaniu, którego ktoś nie chce mi wynajmować? W takim wypadku trzeba się po prostu przeprowadzić, zostawić "kamienicznika" (ależ zatęchłe słowo - jak "fabrykant" albo "obszarnik") bez czynszu i iść tam gdzie nas chcą.

A mieszkanie nie jest prawem. Jeśli jest na wynajem (mój dom nie jest), to jest towarem. Prawami są: prawo własności, prawo do życia, prawo do obrony.

autor: marcin, data nadania: 2008-04-10 01:20:13, suma postów tego autora: 193

rzeczywiście

Wolny Rynek i Mamona to wasi Bogowie:)
Wolny Rynek wie lepiej niż ludzie, nie można go kwestionowac i nie można stawiac mu oporu, bo skutki Jego Gniewu mogą byc straszne...
Mieszkanie szczególnie u nas powinno byc prawem, bo sluzy zachowaniu biologicznego dobrostanu człowieka...
A chyba każdy człowiek ma prawo do zachowania życia...
Niestety apologeci wolnego rynku chcą by ludzi do konkurencji motywowała potrzeba zwykłego fizycznego przetrwania
Wulgarne poglądy neodarwinistyczne... Jak mówił Gilder idol Reagana, nawet z plemników przeżywają jedynie nieliczne;)

autor: Tomek Sosnowski, data nadania: 2008-04-10 07:58:38, suma postów tego autora: 568

WOLNY RYNEK

WOLNY RYNEK to jedyna nadzieja dla cywilizacji Zachodu.
Możesz sobie pogardzać darwinistycznymi teoriami, ale nie możesz im zaprzeczyć.
Wszystkie badania niezbicie wykazują że mieszkańcy Afryki są mniej inteligentni od Europejczyków. Dlaczego? Oni ani ich przodkowie nie musieli być zbyt cwani aby przeżyć zimę. Za to tacy Kenijczycy są nie do pobicia w maratonach. Dlaczego? Ich przodkowie potrafili przez 3 doby uganiać się za antylopą, aż ta padała z wycieńczenia.
Naruszając te naturalne mechanizmy, sprawimy że nasza cywilizacja upadnie.
(jestem ciekaw czy ten post przejdzie przez sito politycznej poprawności tego portalu)

autor: marcin, data nadania: 2008-04-13 01:00:27, suma postów tego autora: 193

Dodaj komentarz