rolniczego Solidarucha ułaskawi?
Zagórny jest przeciwnikiem przemysłowych ferm świń i żywności modyfikowanej genetycznie. To pewnie także jest przeciwko kaczym fermom i jabolom modyfikowanych w belwederskiej Arizonie...
więzienia za działalność społeczną. Ja pie****ę!!!
Gość mając wyroki w zawieszeniu nadal rozrabiał.
Może wreszcie się nauczy że w proteście to można wysypać swoje zboże ze swojego wagonu i na swoje tory. Każde odstępstwo jest tutaj przestępstwem.
A tak trochę poza tematem, to zastanawia mnie z czego żył przez te 10 lat.
Facet zrobił to co powinien, i chciałbym zrobić tak samo. Ikonowicz powiedział niedawno, że taki wyrok nosi sie jak order bo otrzymało sie go za przeciwstawienie się niesprawiedliwości 9cyt niedokładnie ale coś w tym sensie)
Prawo kapitalistycznego państwa skazuje takich ludzi jak Zagórny, Ikonowicz, Smosarski bo podważają oczywista niesprawiedliwość i marazm tego prawa jeśli idzie o prawa tzw. mas.
Co innego nawet najostrzejsze protesty, przepychanki czy nawet bójki z policją, co innego fizyczne niszczenie cudzej własności "bo mi się nie podoba". No i podstawowa sprawa - poczucie całkowitej bezkarności.
Jak zareagowalibyście, gdyby jakiś prawicowy bojówkarz zniszczył wam np. samochód czy powybijał szyby w oknach, bo mu się lewica nie podoba?
znowu???