jest coraz śmieszniej... Nie uważasz?
...historia farsą wraca.
Łączenie przez dzielenie.Łaczenie przez samorozwiązanie.Rozwiązywanie przez połączenie.Lewe skrzydło na lewicy?Oświeć mnie Hyjdla,bo ja fizyczny już nic z tego nie rozumie.
do nowoczesnej Europy.
Bartosz Dominiak - członek nowego nurtu - ma zarządzać SDPLem. Ciekawe. Wierność Krytyce czy wierność partii... zobaczymy w sierpniu...
Ja się chyba do borówek zapiszę. I wystartuję na przewodniczącą. Bo to, kurde, bezkrólewie tam teraz będzie od pierwszego sierpnia do końca września. To nie do pojęcia! A ja bym królową chciała pobyć - chociaż 2 minuty...
Jak myślisz? Nadam się? Nadam się - na pewno...
Ino po ile składki są, bo ostatnio cienko u mnie z kasą?
E... tam, kredyt wezmę i wystartuję. Już śmieszniej nie będzie... Na pewno się nadam, bo ładniejsza od "henryczki" jestem (nawet nieumalowana). No i wady wymowy nie mam.
I nie będę Cię oświecać, bo to Ty mi kampanię będziesz robić. A jak nie zrobisz, to Cię oświecę prawym sierpowym, mimo żem mańkut...
SdPl to doprawdy radykalna partia. Probuje na sile sojuszu z bodaj najbardziej znienawidzonym srodowiskiem w Polsce. Nic na tym nie zyska, a tylko moze stracic. ALe coz, przywiazanie do liberalow wazniejsze.
hyjdla, jedziesz, oj jedziesz! :-)
bo się ciągle ze śmiechu obalam?
Celiński na konwencie pokusił się o "miażdżącą krytykę" stanowiska SMS (fragment - Obecny kryzys lewicy w Polsce wynika z braku konsekwencji w budowaniu socjaldemokratycznej oferty dla Polek i Polaków. Przejawem takiej niekonsekwencji jest szukanie koalicjantów w politycznym centrum zamiast w bliższych ideowo organizacjach i partiach, obecnie pozaparlamentarnych) - używał słowa "k***a" zamiast przecinka. Bardzo możliwe, że wielu z nas wysłucha jego postulatów i zdecyduje się "wypierd**ać stąd" jak to zgrabnie ujął "nasz" poseł (na marginesie: były minister kultury). Celiński wypowiadał się długo, płomiennie i rzeczowo, a na koniec żeby podkreślić to co się dzieje w SMS, powiedział, że jest przeciwny ideologii "Albo kurwa mówicie, że mamy rację, albo kurwa spierdalajcie". Przynajmniej był szczery.
Świetnych argumentów użyła też Sylwia Pusz, która stwierdziła, że nie powinniśmy się wypowiadać bo to jest sprawa SDPL, a nie SMS.
Sierakowska: Chyba nikt nie zgadza się do końca z własnymi poglądami (sic!).
Rosati: W Polsce nie ma biedy. (...) Będziemy zatem walczyć o elektorat PO otwierając się na centrum, ale nie tracąc naszej lewicowej tożsamości.
P.S. I blask ciemnieje, zakrawa ta wypowiedź na mega oksymoron.
A niejaki NN: Współpracujmy z PD, bo mają tam fajne dziewczyny...
Masakra, najwyżej oberwie mi się, ale takie praktyki muszą ujrzeć światło dzienne!
Ty pisz tu codziennie....
Andrzej Celiński: - Wy***lać k***a.
Dariusz Rosati: - W Polsce nie ma biedy. (...) Będziemy zatem walczyć o elektorat PO otwierając się na centrum, ale nie tracąc naszej lewicowej tożsamości.
Sylwia Pusz: - Czy wy w ogóle należycie do SDPL? (o młodzieżówce) - fundamentaliści
Izabella Sierakowska: - Jak mogliście wyrzucić w tej sekcie Tomaszka? (chodzi o jej asystenta, który został przez Radę Krajową SMS odwołany z Zarządu za brak aktywności)
- Chyba nikt nie zgadza się do końca z własnymi poglądami (sic!).
Remigiusz Zagórski - SMS to socjalistyczna sekta. Stanowisko zarządu SMS to tylko stanowisko zarządu, nie SMS (zawieszony tydzień temu przez władze SMS na czas wyjaśnienia sprawy przez Sąd Koleżeński (podejrzenie złamania statutu) - wiceprzewodniczący SMS)
Znalazłem sobie życzliwą mi interlokutorkę, och, ja zawsze Twoje posty czytam wnikliwie, jestem nimi zauroczony, ale czasami brakuje mi polotu, żeby owe błyskotliwości spointować.
To co Celina powiedział powinna cała Polska usłyszeć, warto też jakiś artykuł na ten temat walnąć na lewica.pl, myślę.
Sądzę, że Teraz My to kupi... :-)
A swoją drogą to, że taki ignorant jak Celiński uchodzi w tym kraju za intelektualistę, świadczy tylko o poziomie środowiska na tle, którego się wybija...