Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

WZZ "Sierpień 80": Powołać Krajowy Zespół Kontrolerów zoz-ów

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

To już było:

za generała kontrolę sprawowały wojskowe grupy operacyjne oraz patrole IR-Ch-y (Inspekcji Robotniczo-Chłopskiej).

autor: ABCD, data nadania: 2009-01-22 21:13:36, suma postów tego autora: 20871

Przypomniał mi się rysunek Mleczki z podpisem

„Jestem kontrolerem. Kontroluję wszystko w promieniu 100 m od tego słupka”.

autor: west, data nadania: 2009-01-22 22:51:37, suma postów tego autora: 6719

Ciekawy pomysł,

bo skoro coś jest finansowane z publicznych pieniędzy to czemu by nie miała istnieć publiczna kontrola nad ich wydatkowaniem.

autor: Durango 95, data nadania: 2009-01-22 23:03:55, suma postów tego autora: 3848

Krajowy Zespół Kontrolerów?

Idea samej kontroli nie jest zła, ale jakoś dziwnie brzmi, gdy ową społeczną kontrolę ma powołać minister, a ona sama, jak się zdaje, ma przybrać postać kolejnej biurokratycznej instytucji. Tradycyjnie, pod pozorem kontrolowania papierzysk, będą się kręcić i szukać "konfitur", a ludzie będą "społecznie" na to patrzeć...

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2009-01-23 18:40:16, suma postów tego autora: 3566

...

Jestem za. Obecnie wielu lekarzy czuje się zupełnie bezkarnie i traktuje placówki medyczne, jako prywatne folwarki. Takie grupy kontrolerskie - złożone z przedstawicieli zarówno służby zdrowia, jak i pacjentów - to świetny pomysł.

autor: Odyseusz, data nadania: 2009-01-23 21:32:47, suma postów tego autora: 1684

Tak było...

Teraz nie liczy się kontrola tylko kasa...
....Inaczej....
Spotykają się dwie emerytki i jedna pyta drugą" "Kiedy będzie lepiej?". Druga odpowiada: " Lepiej JUŻ BYŁO"
Więc teraz nie pora na rozważania teoretyczne tylko na działanie...
Pozdrawiam PPP !

autor: Dracul, data nadania: 2009-01-23 22:16:47, suma postów tego autora: 341

PROPOZYCJA!

Zlikwidować NFZ a pieniądze na placówki zrdowia dzielić poprzez ZUS (jak dawniej). Proporcjonalnie do udzielonych świadczeń! Chyba nie ma nic prostszego a dodatkowo zyskujemy mnóstwo pieniędzy, które teraz idą na urzędników! Poza tym, to może być przeprowadzane automatycznie. Mamy 21 wiek i komputery!

autor: Dracul, data nadania: 2009-01-27 20:26:48, suma postów tego autora: 341

Dodaj komentarz