Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Powstał polski blog kampanii "Hands Off Venezuela"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

@Patologiczny anioł

I tak większość ludzi nigdy tego nie przeczyta . Obraz Wenezueli będą znać z GW , Wprost czy Rz . Taka to prawda .

autor: konrad, data nadania: 2009-08-21 13:23:15, suma postów tego autora: 69

bo gospodarka faktycznie leży

przemysl naftowy się sypie...

autor: dr(e)s, data nadania: 2009-08-21 14:24:55, suma postów tego autora: 1539

Niestety dress

pokazuje typową prymitywną wiedze homo-liberalus-polakus

autor: czerwony93, data nadania: 2009-08-21 16:02:08, suma postów tego autora: 2798

czerwoniutki kajtusiu

a może jakieś konkrety poza zestawem rytualnych wyzwisk???

polecam lekturę artukułu Żegnaj Caracas Marca Margolisa z Newsweeka z 2 sierpnia...

poza tym warto przeczytać http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Wenezuela

autor: dr(e)s, data nadania: 2009-08-21 21:41:03, suma postów tego autora: 1539

Nonsensopedia? LOL

Gratuluję, dresie, źródeł, z których czerpiesz wiedzę o świecie.
Twoimi komentarzami z lewica.pl też możnaby było wzbogacić wiele definicji na nonsensopedii. Ileż zyskałoby to szacowne medium!
Nie myślałeś o tym? Jako nonsensopedysta zrobiłbyś furrorę.

autor: fancom, data nadania: 2009-08-21 22:49:38, suma postów tego autora: 1427

Harvard Review of Latin America

http://www.scribd.com/doc/8172174/Poverty-Reduction-in-Venezuela-A-Reality-Based-View

autor: PAmborski, data nadania: 2009-08-22 02:04:55, suma postów tego autora: 60

Co można

Co można sądzić o człowieku i prowadzonej przez niego polityce skoro jego politycznymi przyjaciółmi jest Castro, Łukaszenka i prezydent Iranu. Czy może być on demokratą?

A tak swoją drogą to nikt, dokładnie nikt nie zakwestionował Wenezueli pokazywanej w GW. Oczywiście chodzi o racjonalne kwestionowanie, a nie że GW kłami i już.

autor: kwak, data nadania: 2009-08-22 08:00:06, suma postów tego autora: 1207

kwak

O prezydencie Iranu nic nie powiem, bo nie wiem.... ogólnie nie przepadam za islamistami, choć... w tym portalu jest artykuł, że ten Irańczyk chce do rządu wprowadzić kobiety, jest to jakiś plus dla niego.
Ale nie wiem....

Lecz o prez. Łukaszenka i prez. Castro mogę powiedzieć same tylko dobre słowa. Szczególnie o Castro, który jako jedyny przywódca państw Am. Łacińskiej zachował niezależność od USA!
Dodam: Hands off Łukaszenka and Fidel!

Pozdrawiam.
Polecam Ci do przeczytania książkę o Kubie:
J-P. Sartre "Huragan nad cukrem"
Nie trza kupować, ściągnij sobie z mojej strony:
www.legaba.prv.pl
dział: KSIAZKI

Sama skanowałam...

autor: abangel666, data nadania: 2009-08-22 09:25:00, suma postów tego autora: 411

abangel666

J.P Sartre...wow...to w łagry sowieckie też pewnie nie wierzysz?

autor: Lutmann, data nadania: 2009-08-22 10:18:36, suma postów tego autora: 128

kwaku

nie kwestionuje tego, co pisze GW, poniewaz nie wiem, co oni pisza. Nie czytam tej gazety.
Natomiast kwestionuje Twoje wypowiedzi.
Zakres Twojej wiedzy na temat w/w politykow dyskredytuje Twoj udzial w dyskusji.
To tak, jakby uczen szkoly podstawowej chcial brac udzial w dyskusji akademickiej.
Nie rozumiem tez, co widzisz zlego w tym, ze ktos nie jest demokrata.
Czy bedzie Ci sie podobala demokracja, jezeli uczestnicy tego forum w demokratyczny sposob przeprowadza referendum na temat wykluczenia Ciebie z wszelkich dyskusji i wynik tego glosdowania bedzie dla Cioebie negatywny?
Prosze, nie odpisuj mi. Ja nie mam czasu na dyskusje z Toba i Tobie podobnymi.
Pozdrowienia.

autor: krysz, data nadania: 2009-08-22 11:14:33, suma postów tego autora: 157

kwak

I co z tego że Chavez kumluje się z prezydentem iranu czy Fidelem? Berlusconi kumpluje się z Kadafim,też nie demokratą
Angela z Fidelem się zgodzę ale Łukaszenko pozytywną postacią to raczej nie jest

autor: Fred_BB, data nadania: 2009-08-22 11:49:42, suma postów tego autora: 676

abangel666

W tym roku moi przyjaciele byli na Kubie. Mam więc relację z pierwszej ręki. Brud, nędza, głód, oszustwa (takie drobne), naciągactwo itp.

Na Kubie jest jest jak mówił Castro. Socjalizm albo śmierć. Okazuje się, ze to drugie na Kubie wygrywa. I to w tej najgorszej postaci - bo ponoć śmierć głodowa jest koszmarna.

No a Łukaszenka to faktycznie fajny gość.

autor: kwak, data nadania: 2009-08-22 11:34:10, suma postów tego autora: 1207

krysz

Mimo wszystko muszę odpowiedzieć. Z twojego wpisu wynika, ze ty w ogóle niczego nie czytać, przynajmniej ze zrozumieniem. Ja w swoim wpisie nie napisałem, że nie lubi Castro, Chavez i im podobni jest bee, bo nie jest demokratą. Oni są źli, bo w ich państwach państwach ludzie nie są wolni. Na Kubie (w Wenzeuali jest podobnie) człowiek nie może założyć straganu z pietruszką, otworzyć poważnej restauracji, stacji telewizyjnej, radiowej. Nie może sprowadzić sprowadzić i czytać książek, których nie zatwierdzi Castro. Oni dlatego są źli. Najpierw kolego zrozum co się do ciebie pisze, a dopiero potem odpowiadaj na posty.

autor: kwak, data nadania: 2009-08-22 12:38:40, suma postów tego autora: 1207

Fred_BB

Castro, Chavez, Łukaszenaka maja podobną wizję prowadzenia polityki. Związek między nimi jest związkiem ideologicznym. Berlusconi po prostu instrumentalnie chce wykorzystać Kadafiego. Chce z nim robić interesy. W tym nic zdrożnego nie ma.

autor: kwak, data nadania: 2009-08-22 13:19:21, suma postów tego autora: 1207

kwak

tez mam znajomych którzy byli na Kubie ale i też byli w boliwi,brazyli i w innych krajach ameryki łacińskiej,i fakt powiedizeli że na Kubie bieda ale na tle innych krajów ameryki łącińskiej na Kubie lepiej jest niż np w Boliwi czy innych krajach ameryki.Po za tym to był zawsze biedny kontynent i różowo nigdy tam nie było

autor: Fred_BB, data nadania: 2009-08-22 14:11:55, suma postów tego autora: 676

DOKŁADNIE!

kwak
"tez mam znajomych którzy byli na Kubie ale i też byli w boliwi,brazyli i w innych krajach ameryki łacińskiej,i fakt powiedizeli że na Kubie bieda ale na tle innych krajów ameryki łącińskiej na Kubie lepiej jest "

Mam dokładnie takie same infa.... tak, jest biednie na Kubie, ale w porównaniu z resztą Am. Łac. to na Kubie jest Eden....

Niech żyje tow. Fidel Castro!
Socjalizm albo śmierć!

autor: abangel666, data nadania: 2009-08-22 14:52:38, suma postów tego autora: 411

kwaku,

z mojego pisma nic nie wynika, wiec nie spiesz z naditerpretacja moich postow.
Czytamy zapewne te same tematy, ale z roznych zrodel.
Polecam na poczatek:

http://www.net-news-global.de/index.php?cat=60

http://www.jungewelt.de/archiv/index.php?and=Venezuela&x=0&y=0&search=Suchen

http://www.linkezeitung.de/cms/index.php?searchword=Venezuela&option=com_search&Itemid=

Pozdrowienia

autor: krysz, data nadania: 2009-08-22 15:59:37, suma postów tego autora: 157

./..

kwak:
"Berlusconi po prostu instrumentalnie chce wykorzystać Kadafiego. Chce z nim robić interesy. W tym nic zdrożnego nie ma."

Rzekłeś. "Robić interesy", czyli instrumentalnie wykorzystywać. Po prostu.

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2009-08-23 16:59:02, suma postów tego autora: 3566

śmierć głodowa na Kubie i represje straganów w Wenezueli

Na tym proponuję zakończyć "dyskusję". Dobranoc, książe.

autor: bolo, data nadania: 2009-08-23 23:14:22, suma postów tego autora: 4522

moi znajomi

zreszta solidarnosciowi musieli jednak przyznac ze nie tylko bieda tam mniejsza niz np. na jamajce, ale przede wszystkim wieksze bezpieczenstwo - i tak np. objezdzajac kube na rowerach spokojnie mogli spac na plazy.Zreszta to rzeczy oczywiste - wystarczy popatrzyc na takie wskazniki jak srednia dlugosc zycia, wyksztalcenie. Pisze o tym sporo w swoim "wedrujacym swiecie" profesor Kolodko.

autor: kontras, data nadania: 2009-08-24 09:06:38, suma postów tego autora: 1774

Kwak

"Co można
Co można sądzić o człowieku i prowadzonej przez niego polityce skoro jego politycznymi przyjaciółmi jest Castro, Łukaszenka i prezydent Iranu. Czy może być on demokratą? "

Otoz o tym czlowieku sadzic mozna, ze prawdopodobnie zrobil dla pokoju bardzo duzo, a tym samym liczba ludzi ktorych uratowal od smierci moze mu zapewnic do konca zycia spokojny sen.

Pamietasz Kwaku najmilszy jak pewnej wiosny, gdy wszyscy przezywali iranskie instalacje atomowe, wszystko bylo w gotowosci, ceny ropy szusowaly juz do gory i pojmano jakis tam brytyjskich marynarzy na iranskich wodach terytorialnych? Wowczas Chavez przyjal u siebie szarego z przerazenia Ahmedinezada i oficjalnie oglosil, ze kompletnie wstrzyma dostawy ropy do USA, jesli Iran zostanie zaatakowany. Rozeszlo po kosciach. Jaki byl w tym wklad Chaveza? Moim zdaniem ogromny. I ogromna zasluga. Przy niestabilnej sytuacji w Iraku i zwiazanej z samym potencjalnym atakiem dalszej destabilizacji na bliskim wschodzie dodatkowe wstrzymanie dostaw ropy od tak duzego dostawcy czynilo operacje praktycznie strategicznie niemozliwa.
A moze Twoim zdaniem nalezalo sie odciac od prezdenta Iranu, bo niefajny i pozwolic demokratycznie wybranemu Bushowi przeprowadzic kolejna krwawa wyprawe grabiezcza, pod jakze podobnym pretekstem? Iranczykom by sie od tego polepszylo tak mniej wiecej jak Irakijczykom, a z Chaveza moglby byc prawdziwy "demokrata", a tak tylko nie jest z niego prawdzwia swina.

autor: yona, data nadania: 2009-08-26 14:40:59, suma postów tego autora: 1517

Dodaj komentarz