Wstrzymanie lotów nie do Izraela, a do Palestyny, nielegalnie okupowanej przez Syjonistów.
jakiś odłam związkowców greckich popiera fundamentalistów islamskich.
Czy ktoś słyszał o ruchu związkowym w krajach, w których ci fundamentaliści zdobyli władzę?
ABCD, ja znam nawet związki zawodowe organizowane przez fundamentalistów. :) Taki charakter ma np. jedna z większych central zwiazkowych w Turcji - HAK-IS.
"akiś odłam związkowców greckich popiera fundamentalistów islamskich.
Czy ktoś słyszał o ruchu związkowym w krajach, w których ci fundamentaliści zdobyli władzę?"
program sie wlaczyl :)
każdy fundamentalista, póki nie zdobyl władzy, jest za ruchem związkowym, a nawet pluralizmem politycznym
"każdy fundamentalista, póki nie zdobyl władzy, jest za ruchem związkowym, a nawet pluralizmem politycznym"
wypisz wymaluj ruch 1 kwietnia
Waham się, czy ci o tym mówić, ABCD, ale w Turcji właśnie rządzą islamiści. :) Dlatego podałem ten przykład a nie Egiptu.
Rządzą?
Armia turecka nie daje im za bardzo poszaleć.
ABCD, to fakt, że rola armii w Turcji odbiega od demokratycznych standardów ale chyba jednak nazbyt ją demonizujesz. Turcja już nie jest wojskową semi-dyktaturą jak jeszcze w latach 90. Powinieneś wiedzieć, że niedawno miał miejsce proce ponad stu wojskowych oskarżonych o przygotowywanie antyislamkiego puczu.
...Zaprawdę, znajomość polityki na poziomie czytelnika "Gazety W." nie zawsze wystarcza ;)
znajomość polityki międzynarodowej, właściwa opcji słowiańskiej w polityce polskiej, też potrafi zawodzić.
Islamiści będą sobie mogli rządzić w Turcji pod warunkiem, że się ucywilizują.
Nie ma co się łudzić, że utworzą oś z Hamasem i Hezbollahem.
że islamiści nie zniszczyli jeszcze wszystkiego, co stworzyła opcja świecka.
I za to ich chwalić?
ABCD, mnie nie zawodzi. :) Potrafię więc dostrzec poparcie Turcji dla Hamasu i kroki w kierunku osi Ankara-Teheran.
Ale, ale - czyżbyś przyznawał, że islamiści mogą być też ucywilizowani? :)
EOT
się ucywilizują, to przestają być islamistami. Mogą być nimi najwyżej z nazwy.
i mułła Omar też tworzyli osie antyizraelskie i antyamerykańskie.
I co z tego wyszło?
"Saddam
i mułła Omar też tworzyli osie antyizraelskie i antyamerykańskie.
I co z tego wyszło?"
hehe saddam tworzyl os antyamerykanska i antyizraelska :)))
coz amerykanie ugrzezneli w obu krajach,gospodarka im sie wali.niechec swiata do nich coraz wieksza.jednak cos wyszlo.
"Jak
się ucywilizują, to przestają być islamistami. Mogą być nimi najwyżej z nazwy."
hehe jak mozna napisac cos tak glupiego.
"Rządzą?
Armia turecka nie daje im za bardzo poszaleć."
armia turecka nie odgrywa juz zbyt wielkiej roli.starzy generalowie siedza a mlodsi oficerowie co wzieli wladze sa wlasnie islamistami.
"znajomość polityki międzynarodowej, właściwa opcji słowiańskiej w polityce polskiej, też potrafi zawodzić."
chlopie twoja znajomosc polityki jest tak zalosna ze mozna tylko wzruszyc ramionami.podejrzewam ze gdyby nie swiatla i pasy dla piszych zginalbys pod pierwszym pojazdem.przestan pisac haslami.
"ugrzęznęli", że mogą się już powoli wycofywać, zostawiając rządy wyłonione w wolnych wyborach
""ugrzęznęli", że mogą się już powoli wycofywać, zostawiając rządy wyłonione w wolnych wyborach"
jestes pocieszny ale wesoly.z wietnamu tez sie wycofywali z poczatku bardzo w sposob zorganizowany a skonczylo sie panicznymi ucieczkami z dachu ambasady a rokowania paryskie byly takie "owocne" :))))
- to już nie wróci
mam ci przypomniec paniczna ucieczke z somalii?okazuje sie ze wietnam wcale jest dalej wiecznie zywy.
po 10 latach nieudolnych prób zwalczenia rządów talibów :)
co by Amerykanom dało zostanie w Somalii?
Wojnę wietnamską wygrała regularna armia Północy.
A gdzie teraz znaleźć taką armię?
Putin jakoś nie mógł dorwać terrorysty Saakaszwilego.
to proste - o tym, kto jest islamistą, decyduje jednoosobowo ABCD. Apelacji nie przyjmuje się, próby jej złożenia tylko potwierdzają oskarżenie, które zresztą i tak jest oczywiste.
PS. Jedyne, co mnie trochę niepokoi: ponad 5 wpisów ABCD o Bliskim Wschodzie i ani jeden o "rządzących Izraelem socjaldemokratach" :-)
Co w tym złego, że Palestyna chce być państwem niepodległym? Hmm? Nie popieram działań Hamasu, ale wielu Palesteńczyków chce pokojowego dążenia do niepodległości.
Jeżeli chodzi o akcje popierające takie działania, to organizowane są one również w Polsce. Np. w Poznaniu Stowarzyszenie "Lepszy Świat" organizowało zbiórkę środków opatrunkowych dla szpitali w Strefie Gazy, gościło grupę palestyńskich dzieci na wakacje. Organizowane są projekcje filmowe czy akcje solidarnościowe jak np. ostatnio związane z Flotyllą Wolności.