Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

USA: Demonstracje po zabójstwie Trayvona Martina

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Mieliśmy ministra sprawiedliwosci, który też chciał takie prawo wprowadzić...

Ale jak na razie to się nie udało. Może dokona tego partia sprawiedliwości społecznej Ziobry? I może wtedy też zaczniemy wychodzić na ulice? Starszy brat winien być wszak zawsze naszym niedościgłym wzorem.

autor: steff, data nadania: 2012-03-25 18:01:24, suma postów tego autora: 6626

>>>>

Sledztwo w tej sprawie nie zostalo jeszcze zakonczone , ale wyrok zostal juz wydany.
Jezeli nie istnieje prawdopodobienstwo ze potencjalny oskarzony ucieknie bardzo czesto nie stosuje sie wiezienia do jego przetrzymania.

A ten nieszczesliwy przypadek jest wykorzystywany do podgrzewania rasowych konfliktow.

U mnie na wsi pare tygodni temu dwoch nastolatkow urzadzilo zasadzke na dostawce pizzy. W stylu egzekucyjnym zastrzelili go strzalem w potylice dla skrzydelek kurczaka wartosci $36.
Wszyscy byli tego samego koloru i pewnie dlatego nie wywolalo to zadnych protestow

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-25 21:29:50, suma postów tego autora: 3910

Biją? Nie tylko biją!

W "Ojczyźnie Demokracji" białe rasistowskie szumowiny bezkarnie również Czarnych nastolatków mordują!

autor: Filozofka87, data nadania: 2012-03-25 21:38:25, suma postów tego autora: 183

rebel

dlaczego zabili dostawcę dla kurczaka? sam pisałeś, że tam tyle placówek armii zbawienia, że nikt głodu nie uświadcza...

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-26 12:30:49, suma postów tego autora: 3572

:)

Chlopaki byli juz po kolacji. Na deser chcieli troche narkotykow wiec liczyli na latwy zarobek. Poniewaz dostawca nie mial keszu jako rekompensate za stres i zuzyta amunicje zabrali skrzydelka z zamiarem sprzedazy na allegro

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-26 15:14:17, suma postów tego autora: 3910

rebel

z podziwu nie mogę wyjść nad ich przedsiębiorczością:)

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-26 17:13:11, suma postów tego autora: 3572

rebel

czy ta armia zbawienia nie mogłaby zacząć rozdawać prochów z tymi indykami? przestępczość by wam spadła

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-26 17:24:39, suma postów tego autora: 3572

nikyty

Widze ze temat morderstwa najwyrazniej cie bawi.

A okazuje sie ze ten niewinny uczen, byl wlasnie zawieszony ze szkoly a w uczniowskim plecaczku znaleziono slady marychy
Oczywiscie zaraz bedzie odpowiedz ze zawieszenie bylo niesluszne bo byl czarny a maryche podrzucily gliny zeby uratowac bialego rasiste

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-26 20:33:59, suma postów tego autora: 3910

rebel

to jakis wielki grzech slady marychy?
pewnie wyrok smierci albo z 267 lat ciezkich robot w stanach :)

autor: pazghul, data nadania: 2012-03-26 23:11:07, suma postów tego autora: 1489

pazghul

Oczywiscie ze tylko USA sa takie porabane
W krajach muzulmanskich pozostalosci marychy w tornistrze i wywalenie ze szkoly to przyklad krysztalowego ucznia :)

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-27 02:46:39, suma postów tego autora: 3910

rebel

to nie morderstwo mnie bawi, bawi mnie, że tyle powodów znalajdujesz, żeby ci nie przeszkadzało

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-27 12:01:27, suma postów tego autora: 3572

rebel

nie bądź śmieszny - ślady zioła i chcesz tym usprawiedliwiać morderstwo? bez żartów - siedzisz podobno w tych stanach już dłuższy czas to i powinieneś się zorientować, że ziele jest tam równie popularne co alko i w sumie dobrze bo mniej szkodliwe...

autor: defetysta, data nadania: 2012-03-27 16:17:39, suma postów tego autora: 243

nikyty

Nie mam pojecia co wg ciebie mogloby mi przeszkadzac, ale przyjmij do wiadomosci ze w swietle dostepnych dzisiaj faktow ja w identycznej sytuacji postapilbym tak jak Zimmerman.
Jezeli ktos (bez wzgledu na kolor) walnoby mnie w nos, a kiedy lezalbym na ziemi usiadl na mnie i walil moja glowa o beton napewno gdybym mial bron to uzylbym jej (na co sa swiadkowie).
Media i tzw obroncy praw zrobili z tego wielki czarno- bialy problem. Problem jednak w tym ze ten krysztalowy nastolatek zdazyl juz sobie stworzyc policyjna kartoteke za kradzieze i zostal wywalony ze szkoly za posiadanie w szkole narkotykow. A “bialy” jest tak samo bialy jak Obama czarny- w polowie. Druga polowa to Meksyk
Facet ukrywa sie z obawy na lynch, a Czarne Pantery wyznaczyly juz $10,000 nagrody za jego glowe

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-27 16:48:06, suma postów tego autora: 3910

rebel

czyli ok, że go zabił?

autor: nikyty, data nadania: 2012-03-27 21:16:25, suma postów tego autora: 3572

Petycja

Podpiszcie petycję:
http://www.change.org/petitions/prosecute-the-killer-of-our-son-17-year-old-trayvon-martin

autor: V.C., data nadania: 2012-03-27 21:22:43, suma postów tego autora: 1138

nie moze byc tak

By decydowac o winie i karze ze wzgledu na kolor skury. Jak byl czarny to nie znaczy ze mozna mu karowac bezkarnie bialych ktorzy jechali przez Qlins, czy gwalcic biale dziewczynki.
Czarni musza podlegac takim samym sankcjiom jak biali inaczej to rasizm.

autor: dcio, data nadania: 2012-03-28 19:48:08, suma postów tego autora: 391

dcio :)))))

sierpek, czerwony czy steff ?
Czy naprawde lewica musi stosowac tak prymitywne prowokacje?
:))))))))

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-29 01:38:00, suma postów tego autora: 3910

nikyty

Nie , niedobrze ze go zastrzelil. Jezeli Zimmerman jest taki jak go przedstawiaja sasiedzi czy znajomi to do konca zycia bedzie mial wyrzuty sumienia.
Wprawdzie w obronie wlasnej mial prawo uzyc broni ale zawsze zastrzelenie nawet smiecia jest przezyciem

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-29 02:07:56, suma postów tego autora: 3910

rebel

nie rozmawiamy o krajach islamu tylko usa :)z tego co czytam to gowniarz byl winny a ten co go zabil to chodzacy aniol jak ten od przetrzebicia wioski w afganistanie :)i jeszcze bedzie mial wyrzuty sumienia :))))
w to akurat nie uwierze:)bylem w stanach wielokrotnie i akurat sumienie to tam jest towarem bardzo deficytowym :)
co do hmmm krajow islamskich to musze cie poinformowac ze z haszyszem czy marycha nie ma problemow.w iraku sprzedawane byly papierosy haszyzowane "sumer" w czarnych pudelkach,w iranie haszyszu sie nie pali w papierosach tylko wrzuca do ogniska i wdycha,w ksa w pali sie w fajce wodnej tak jak w egipcie :)o syrii czy libanie to nawet nie wspomne :)w kazdej chwili mozesz sobie kupic :)scigani sa handlarze zajmujacy sie ciezkimi narkotykami ale tez wybiorczo :)
jak sprzedaja za granice to zadnego wrobla to nie obchodzi :)jak w kraju to wyrok.
a te prawa antynarkotykowe w stanach to tylko dobry interes.proba likwidacji konkurencji i jak sie tam zarabia na wiezienictwie :)

autor: pazghul, data nadania: 2012-03-29 09:29:01, suma postów tego autora: 1489

pazghul

"jak sprzedaja za granice to zadnego wrobla to nie obchodzi :)jak w kraju to wyrok."

Oczywiscie ze chlopaka wywalili nieslusznie ze szkoly za przyniesienie narkotykow.
On mial zamiar tylko exportowac :)))

Nie wiem czy w kRaju pokazywali nagranie z monitoringu z Walgreens.
W Miami uczniowie zamiast do szkoly poszli manifestowac swoja solidarosc przeciwko dyskryminacji i jako podsumowanie tego patiotycznego ruchu gremialnie spladrowani pobliski Walgreens.
A czy wiecie ze wlasciciel tego sklepu mial pelne prawo w obronie swojej i swojego sklepu strzelac do tego motlochu

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-29 14:04:42, suma postów tego autora: 3910

aktualnosci

Jeden z tzw aktywistow o prawa czlowieka na swoim blogu podal adres gdzie mieszka Zimmerman, tak na wszelki wypadek do publicznejwiadomosci.
Kiedy tluszcza obrzucila dom kamieniami okazalo sie ze mieszkaja w nim calkiem niewinni, niezwiazani ze sprawa ludzie. Starsze malzenstwo musialo uciekac z wlasnego domu i aktualnie ukrywa sie w hotelu. Nie wiedza nawet czy beda mieli do czego wracac czy moze lupy zostaly juz podzielone przez przeciwnikow dyskryminacji i zwolennikow prawa

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-29 21:13:57, suma postów tego autora: 3910

Rebel2

W takm razie może założysz stonę w obronie Zimmermana?

autor: V.C., data nadania: 2012-03-29 21:31:27, suma postów tego autora: 1138

...

@V.C.
To co? Motłoch ma prawo do linczu na byle kim ponieważ zastrzelony gość był czarny?

Dla mnie to jest właśnie rasizm pełną gębą ale pewnie zaraz pojawi się pokrętny wywód uzasadniający te podwójne standardy.

autor: JohREd, data nadania: 2012-03-30 10:35:53, suma postów tego autora: 89

Rebel

Dowód na to, że przed tego typu akcja trzeba przeprowadzić rozpoznanie, bo mogą ucierpieć niewinni. Źle zrobił, że wrzucił niesprawdzone informacje.

autor: Cisza_, data nadania: 2012-03-30 10:46:56, suma postów tego autora: 2083

V.C.

Dlaczego mialbym zalozyc strone w obronie Zimmermana?
Jak do tej pory nie mam na tyle informacji zebym mogl ferowac jakiekolwiek wyroki. Zreszta tych informacji nie ma nikt, ani ja ,ani ty ani wsciekla tluszcza. Poza tym od wydawania wyrokow jest sad.
Zakladajac blog w obronie niczym bym sie nie roznil od dyszacego z nienawisci motlochu ktory juz osadzil, wydal wyrok i teraz chce go tylko wykonac.
Nie obchodzi was fakt ze dochodzenie nie zostalo jeszcze zakonaczone.
A swoja droga widze ze drazni cie ze uzupelniam fakty, niewygodne ale tylko fakty. Zreszta nie tylko ciebie.

autor: Rebel2, data nadania: 2012-03-30 14:23:13, suma postów tego autora: 3910

Trzeba sie przeciwstawic terroryzmowi

Nie moze byc tak by labuzy czuly sie bezkarnie tylko dlatego ze sa czarni, by przesladowali bogu ducha winna rodzine.
To prawdziwy rasizm, gdy labuzy czuja sie bezkarnie i terroryzuja tylko dlatego ze sa czarni.

autor: dcio, data nadania: 2012-03-30 12:59:10, suma postów tego autora: 391

Dodaj komentarz